Presentada la Unirun 2018

Les ciutats de Barcelona i Sant Adrià de Besòs acolliran el proper 4 de març la quarta edició de la UNIRUN, La Cursa de les Universitats. La prova està promoguda per les 12 Universitats catalanes de la mà de l’ECU (Esport Català Universitari), amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, i organitzada per Gaudium Sports.

La UNIRUN s’ha presentat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. El Prof. Francesc Torres, Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha assenyalat que les Universitats arriben molt més lluny incorporant els valors de l’esport. El Sr. Joan Callau, Alcalde de Sant Adrià de Besòs, ha destacat que l’esport és un eix vertebrador i d’integració social. La Sra. Marta Carranza, Comissionada d’Esports del Institut Barcelona Esports, ha remarcat la paritat homes-dones de la UNIRUN, la solidaritat de la cursa i la seva capacitat de generar comunitat universitària a la ciutat.

Per una altra banda, el Sr. Antoni Reig, Director General de l’Esport, ha manifestat que la UNIRUN és una eina social de primer ordre, un esdeveniment que fa comunitat, que crea identitat i vincles entre Universitats.

La UNIRUN compta amb un padrí de luxe en aquesta quarta edició, Valentí Massana, campió del món, bronze olímpic i medallista als Europeus d’Atletisme, en l’especialitat de marxa atlètica. Actualment treballa a l‘Institut Sincrotró, com a científic, i a la Federació Catalana d’Atletisme, com a responsable de la marxa. S’ha mostrat entusiasmat de representar la unió entre el món de l’esport i l’universitari.

También han assistit representants de les 12 Universitats participants.
– Universitat de Barcelona
– Universitat Autònoma de Barcelona
– Universitat Politècnica de Catalunya
– Universitat Pompeu Fabra
– Universitat de Lleida
– Universitat de Girona
– Universitat Rovira i Virgili
– Universitat Ramon Llull
– Universitat Oberta de Catalunya
– Universitat de Vic
– Universitat Abat Oliba CEU
– Universitat Internacional de Catalunya

Aquest any, la Unirun ha arribat a un acord amb adidas per a que l’emblemàtica marca esportiva patrocini la Cursa de les Universitats.

adidas patrocinarà la cursa i proveirà de samarretes tècniques a tots els participants. Els corredors podran vestir els colors i el logotip de la seva Universitat i les tres bandes d’adidas.

Cadascun dels participants ha de dur la samarreta tècnica de la Universitat a la qual representa i que faciliten els organitzadors a la Fira del Corredor, que se celebrarà al Poliesportiu Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya, el divendres 2 de març de 15 a 20 hores i el dissabte 3 de març de 10 a 20h.

La UNIRUN arrencarà a les 9:30h. des del Parc dels Auditoris del Fòrum. La competició tindrà lloc en un circuit de 6.779 metres, que és exactament la distància de la clàssica competició de rem anglesa entre les Universitats d’Oxford i Cambridge.

La participació està oberta a tothom. Poden competir alumnes universitaris, ex-alumnes, futurs estudiants, professors, treballadors, proveïdors, familiars o simpatitzants d’alguna de les Universitats catalanes.

La UNIRUN col·labora enguany amb l’Associació Superacció. És una associació que ofereix la participació en joves en risc d’exclusió en programes esportius de triatló com a incentiu per a viure, estudiar i treballar millor. En el moment de formalitzar la inscripció, els participants poden contribuir amb 1 € a aquesta iniciativa d’inclusió social.

Les inscripcions per a la quarta edició de la UNIRUN poden fer-se a l’apartat d’inscripcions de la pàgina web oficial de la cursa www.unirun.cat fins al dia 27 de febrer a les 23:59h.